zuii organic camilla jönsson

Foto: Roosa Bäck

Vi har frågat Zuii Organic's makeup artist Camilla Jönsson om hur man lägger en perfekt bas som håller hela dagen. Läs knepen för en fin, jämn bas till både vardag och fest!

FÖRBERED HUDEN. För att få en fin, jämn bas med glow så krävs lite förarbete. Huden behöver vara rengjord och väl återfuktad. En bra bas att börja med är Zuii Organic's Flora Primer. Det finns många olika produkter för att få en fin bas och det handlar om tycke och smak när det kommer till vilken som är bäst, och om man fördrar en matt bas eller mer glow. Personligen så älskar jag glow och mattar bara vid behov på vissa områden.

zuii primer

VÄLJ RÄTT FOUNDATION. Jag brukar rekommendera att man har två olika foundations, en i färgen när man är som ljusast på vintern och en för när man är som mest solbränd på sommaren och mixa dessa däremellan. Oftast är man även mer solbränd i t.ex. pannan än på kinderna närmare halsen så att man kan få användning av båda på det sättet. Zuii's Liquid Foundation är perfekt för detta.

Använd en liten foundationborste för att applicera foundation för bästa resultat, du kan även använda en svamp eller fingrarna om du föredrar det. Till vardags tycker jag inte ens att man nödvändigtvis behöver ta ett helt jämt lager i hela ansiktet utan ta på ytor där man vill jämna ut hudtonen som runt näsan och under ögonen.

zuii foundation

KORRIGERA OCH FIXERA. Om man är lite mörk under ögonen blir det väldigt fräscht om man duttar lite Color Corrective Primer Apricot i där, då den primer ljusar upp. Har man mer att täcka, finnar eller liknade är Concealer-pennorna perfekta, de är även så smidiga att ta med i handväskan och bättra på under dagen. Vill man ha en mer hållbar look så är det bra att lägga på lite puder, en personlig favorit är att svepa över lite Loose Powder Foundation. Som sista steg för en full look får man gärna lägga på lite rouge på kinden där man naturligt får färg när man är varm. Zuii Organic's Flora Blush är supersnygga då dom har fint lyster så man kan även svepa ett litet drag på kindbenet. Voila done for the day!

 

camilla jönsson zuii organic

 Camilla Jönsson är makeup artist och hårstylist med gedigen erfarenhet som valt att arbeta med makeup från Zuii Organic. Camilla har synts i bland annat tidningarna VOGUE, ELLE, L'officiel och Marie Claire. Utöver sitt arbete är hon även involverad i välgörenhetsorganisationen The Perfect World Foundation som arbetar med att bevara vår planets biologiska mångfald.

Följ Camilla på instagram @camillahair

www.camillajonsson.se